Inspiration och tips

Låt ditt sinne vandra

Även för det kreativa kan tankarna sluta. Hur sätter man bordet? Hur tar man bäst hand om besticket? Vi har samlat våra idéer från inspiration till bordsdekoration, till tips och tricks – både för små och stora tillfällen.

Jultraditioner med Hardanger Bestikk

Julen är en viktig högtid för många, en tid för att fira traditioner, familj och gemenskap. Jultraditioner spelar en central roll för att knyta samman generationer, där gamla minnen hedras och nya skapas. Hardanger Bestikk är stolta över att vara en del av deras jultraditioner, år efter år.

Läs mer

Hur tar man bort fläckar på bestick?

Trots bra rengöring kan bestick få fläckar och märken med tiden. Detta kan bero på vattenkvalitet, matrester eller bara allmänt slitage. Vi ger dig våra bästa tips om hur du effektivt återställer glansen på ditt hardangerbestick, helt fläckfritt!

Läs mer

Hitta ditt grillbestick

Visste du att olika grillknivar kan påverka matupplevelsen? Att välja rätt grillbestick handlar om att bedöma funktion, design och kvalitet. En grillkniv som ger precision under skärning, samtidigt som den är hållbar och av hög kvalitet, kommer att vara en pålitlig följeslagare i köket.

Läs mer

Hur man använder Hardanger Skaldjursset

Att äta skaldjur kan vara en utmaning, och Hardanger Skaldjursset är speciellt designat för att utföra denna uppgift på ett enkelt och elegant sätt. Här är våra bästa tips på hur du kan njuta av skaldjur med Hardanger Skaldjursset.

Läs mer

NYHET! Bufféset och Glasset

Nu välkomnar vi Bufféset och Glasset i Hardangerserien! Hardangerserien lanserades och utvecklades med målsättningen att skapa en serie med hög funktionalitet för alla tillfällen. Hardangerserien kan komplettera alla design, både befintliga och framtida besticksdesigner i Hardanger Bestikk.

Läs mer

Enkel dessert till din middagsbjudning

Har du ett socialt evenemang på gång och undrar vad du ska servera? Gör en krämig tiramisu serverad direkt på skeden, toppad med en läcker kaffesås och hallon – en smakbomb utan dess like.

Läs mer

Inspiration till påskbordet

Mars är äntligen här –  tänk, den första officiella vårmånaden! Det är en tid för att städa undan inför påsken, en högtid när det är extra viktigt att samla sina närmaste runt det dukade bordet.

Läs mer

Besticklindor – smart förvaring för dina bestick

Nu lanserar vi en besticklinda för dessertbestick – en smart och platsbesparande förvaring för dina teskedar, dessertskedar och tårtgafflar.

Läs mer

Livstidsgaranti

Hardanger Bestikk är gjorda för att hålla och kommer att vara en del av dina stunder runt matbordet i generationer. Därför vill vi erbjuda dig livstidsgaranti för tillverknings- och materialfel.

Läs mer

Våra bestickset

För oss på Hardanger Bestikk är bestick mycket mer än ett verktyg man använder för att äta med. Bestick är personligt, något som ska passa dina önskemål och den stil du valt för ditt hem.

Läs mer

Jul mys i adventstiden

Vi har samlat några av våra bästa tips på adventsskor för att få dig i julstämning medan du väntar innan julen är här.

Läs mer

Julklappstips

Här har vi valt ut våra bästa julklappstips från alla våra kategorier och i olika prisklasser.

Läs mer

Nyhet! Fruktkniver

Frukt och Hardanger är två ord som passar som handen i handsken. Våra fruktknivar fungerar lika bra till grönsaker som till frukt, och är din bästa hjälpreda för att skära och hacka frukt och grönsaker.

Läs mer

Ramona fyller 40 år och det firar vi stort!

I år firar Ramona 40 år! Ramonas födelsedag firas med efterfrågade produkter i denna bestickserie. Vi önskar välkommen till Ramona frukostset, grötset och ostset.

Läs mer

Nyhet! Oda, endast det bästa

Oda har en dynamisk design med exceptionellt bra greppegenskaper, skapad för oförglömliga matupplevelser. Här har det lagts stor vikt vid ergonomiska egenskaper som gör besticket bekväma att använda. Det är smalt, men har samtidigt ett snitt som balanserar form och funktion på ett sådant sätt att besticket vilar stadigt i handen.

Läs mer

Ordning och reda i köket

Anpassa köket så att det fungerar för dig och din livsstil. Genom att på ett smart sätt organisera köksskåp och lådor gör du köket mer effektivt.

Läs mer

Norges nationaldag och tips för festdukning

Norges nationaldag är den 17 maj och är årets stora festdag. Den här dagen firar vi den norska befrielsen från vårt grannland Sverige och markerar dagen då den norska konstitutionen undertecknades 1814. Norrmän över hela världen markerar den här dagen och här i Norge har vi speciella traditioner kring firandet.

Läs mer

Lykke, dynamisk och elegant

Bestickserien Lykke är ett mycket dekorativt element vid varje dukning. Vi på Hardanger Bestikk säger ofta att besticken är matbordets smycken, och Lykke är inget undantag.

Läs mer

Kristin – ingenting är omöjligt

Det var en etablerad sanning att det inte var möjligt att göra hål i skaftet på stålbestick. Sådana uttalanden gjorde att grundaren Odd Leikvoll ville motbevisa det och det var precis det han gjorde med bestickserien Kristin.

Läs mer

Lyxig helgfrukost

Äntligen är helgen här. En perfekt anledning att duka upp en fin helgfrukost med det lilla extra. Vem har sagt att man inte kan ta fram finporslinet och finbesticken en lördag- eller söndagmorgon?

Läs mer

Hardanger-serien

Hardanger-serien lanserades och utvecklades i syfte att skapa en serie med hög funktionalitet för alla tillfällen. Hardanger-serien fokuserar på produkter som används utöver vanliga bestick.

Läs mer

Tuva - designvinnaren

Ambitionen med Tuva-designen var att skapa en universell bestickserie som passar alla åldrar och förmågor utan att kompromissa med det estetiska.

Läs mer

Dukning inför nyår

Årets sista festbord närmar sig sitt slut. Vi på Hardanger Bestikk har upptäckt glittret och konfettien och vi är klara för 2022. Få dina gäster i feststämning med ett fint dukat bord.

Läs mer

Barnbestick till vardags

Vi på Hardanger Bestikk tycker att det är viktigt att barnen får äta själva och känna sig inkluderade runt matbordet. Det är riktigt bra för barnen om de kan äta samtidigt som föräldrarna.

Läs mer

3 sätt att duka julbordet

Julen är precis runt hörnet! Har du lust att göra något extra kring borddukningen detta år? Vi har dukat med tre olika julbord, och hoppas att det ger inspiration till dig.

Läs mer

Barnbestick

För oss på Hardanger Bestikk är inkludering och familj viktiga etiska värdegrunder. Det är därför vi har utvecklat barnbestick baserat på våra bästsäljande serier Ramona, Nina, Fjord och Julie.

Läs mer

Hur dukar man med bestick?

Så snart du vet vad du ska servera finns det några enkla regler om hur besticken ska placeras på bordet. Men kom ihåg att det inte är dessa regler som skapar den goda och personliga atmosfären runt bordet, den skapar du och sällskapet.

Läs mer

Fars dag

En far är en superhjälte i förklädnad. Han fixar allt, lyssnar och ger god råd. En far kan uppfattas som tuff, men är ofta sammetslen på insidan.

Gratulerar så mycket på fars dag till alla fäder!

Läs mer

Historien bakom Nora

I slutet av april 2000 föddes lilla Nora, Odd Leikvolls fjärde barnbarn och familjens nya tillskott. I enlighet med traditionen satte Odd sig bakom skrivbordet och inledde vad som skulle bli en av de mest avancerade och tekniska designer Hardanger Bestick någonsin skapat.

Läs mer

Grundaren Odd Leikvoll

Odd Leikvoll, mannen som grundade Hardanger Bestikk. Varifrån fick han sin passion för besticksproduktion? Läs mer om honom här.

Läs mer

Hur har bestickets funktion ändrats med tiden?

Besticken började som ett arbetsredskap och flyttade till något som bara rika människor borde använda. Läs om bestickets historia här.

Läs mer

Populära gåvor under 30 år

Om det alltid finns något du behöver, är det gåvor. I år är det 30 år sedan vi började med fina presentförpackningar till vårt bestick.

Läs mer

Bröllopsgåvotips

Om du skall gifta dig och söker efter tips till vad du skall sätta upp på önskelistan, eller att du skall på ett bröllop så har vi samlat en rad olika tips och idéer om bröllopsgåvor här.

Läs mer

Duka ett sommarbord i färger

Sommaren är dags att bjuda in till sena nätter runt ett trevligt sommarbord. Vi ger dig några tips om hur du ställer in ett sommarbord.

Läs mer

Tidlösa design

Hos Hardanger Bestick tror vi att betona hållbarhet genom tidlös design är det viktigaste vi kan göra i en designprocess.

Läs mer

Glad Mors dag!

Alla mammor förtjänar en hedersdag, en festdag för att hedra kvinnorna som står upp för oss – dag ut och dag in. Vi har alla olika sätt att fira mors dag, men ändå har vi gemensamt att mammor ska tas om hand. Den här dagen ska alla mammor känna sig värderade!

Läs mer

Julie, eleganta former och ergonomisk grepp

Julie besticket designades av Per Finne och lanserades 2011. Julie har en form som är lång, smal och elegant.

Läs mer

Carina, ett bestick som varar

Carina lanserades 1989. Med rundade kanter ser designen mjuk och dekorativ ut och är lika relevant nu som när den först producerades.

Läs mer

Presenttips

Hardanger Bestikk har varit en populär gåva i över 60 år. Vi vet hur svårt det kan vara att hitta bra gåvor. Hos oss hittar du gåvor för alla tillfällen.

Läs mer

Historien bakom vårt Fjord bestick

Fjord bestick har rena och eleganta linjer, typiska för skandinavisk minimalism. Läs mer om hur Fjord blev en av våra bästsäljande design.

Läs mer

Ninas berättelse

Den 3 september 2008 fick Nina den hårda nyheten att hon hade fått bröstcancer. I samarbete med Brystkreftforeningen berättar Nina sin historia.

Les mer

Berättelsen om Nina

Nina designen är inspirerad av rokoko stilen som ofta blev uttryckt genom ros målning i Hardanger området på 1700-talet. Utmärkande för stilarten var av S och C-formade kurvor och naturalistisk design.

Läs mer

Berättelsen om Ramona

Ramona –Den okända historien . . .

Varje design har en historia med fotspår av trender och designer. Alla de 27 olika design som vi har i portföljen idag är uppkallade efter flickor i familjen och kvinnor som står oss nära.

Läs mer

Internationella kvinnodagen

Med anledning av den internationella kvinnodagen den 8 mars har vi talat med några av familjemedlemmarna som har fått en design uppkallad efter sig. Vi vill gärna höra hur det har varit att växa upp i familjeföretaget Hardanger Bestikk, men också vad de tänker om den internationella kvinnodagen.

Läs mer

Caroline Berg Eriksen dukar nyårsbordet

Nyårsafton är den perfekta anledningen att samla vänner och familj kring bordet för att önska det nya året välkommet. Vi har fått inspiration till nyårsfirandet från Caroline Berg Eriksen som har dukat upp till det perfekta nyårsbordet!

Läs mer

Caroline Berg Eriksen dukar julbordet

Julen är en tid för att samla vänner och familj kring dukat bort. Caroline Berg Eriksen inspirerar på många sätt, särskilt med sina bordsdukningar. Hon har använt sin favoritdesign till att duka med inför årets första julmåltid.

Läs mer

Underhåll av bestick

Hardanger bestick är hållbart, lätt att underhålla och hög kvalitet. Med stål som tål diskmaskin har du bestick för både vardag och fest.

Läs mer

Maud

Maud är en modern och stilren design som är inspirerad av Odd Leikvolls design, Fjord. Besticket har rena och eleganta linjer som är karakteristiskt för skandinavisk minimalism.

LÄS MER