Inspiration och tips

Låt ditt sinne vandra

Även för det kreativa kan tankarna sluta. Hur sätter man bordet? Hur tar man bäst hand om besticket? Vi har samlat våra idéer från inspiration till bordsdekoration, till tips och tricks – både för små och stora tillfällen.

Julklappstips

Här har vi valt ut våra bästa julklappstips från alla våra kategorier och i olika prisklasser.

Läs mer

Fars dag

En far är en superhjälte i förklädnad. Han fixar allt, lyssnar och ger god råd. En far kan uppfattas som tuff, men är ofta sammetslen på insidan.

Gratulerar så mycket på fars dag till alla fäder!

Läs mer

Historien bakom Nora

I slutet av april 2000 föddes lilla Nora, Odd Leikvolls fjärde barnbarn och familjens nya tillskott. I enlighet med traditionen satte Odd sig bakom skrivbordet och inledde vad som skulle bli en av de mest avancerade och tekniska designer Hardanger Bestick någonsin skapat.

Läs mer

Grundaren Odd Leikvoll

Odd Leikvoll, mannen som grundade Hardanger Bestikk. Varifrån fick han sin passion för besticksproduktion? Läs mer om honom här.

Läs mer

Hur har bestickets funktion ändrats med tiden?

Besticken började som ett arbetsredskap och flyttade till något som bara rika människor borde använda. Läs om bestickets historia här.

Läs mer

Ordning och reda i köket

Anpassa köket så att det fungerar för dig och din livsstil. Genom att på ett smart sätt organisera köksskåp och lådor gör du köket mer effektivt.

Läs mer

Populära gåvor under 30 år

Om det alltid finns något du behöver, är det gåvor. I år är det 30 år sedan vi började med fina presentförpackningar till vårt bestick.

Läs mer

Bröllopsgåvotips

Om du skall gifta dig och söker efter tips till vad du skall sätta upp på önskelistan, eller att du skall på ett bröllop så har vi samlat en rad olika tips och idéer om bröllopsgåvor här.

Läs mer

Duka ett sommarbord i färger

Sommaren är dags att bjuda in till sena nätter runt ett trevligt sommarbord. Vi ger dig några tips om hur du ställer in ett sommarbord.

Läs mer

Tidlösa design

Hos Hardanger Bestick tror vi att betona hållbarhet genom tidlös design är det viktigaste vi kan göra i en designprocess.

Läs mer

Glad Mors dag!

Alla mammor förtjänar en hedersdag, en festdag för att hedra kvinnorna som står upp för oss – dag ut och dag in. Vi har alla olika sätt att fira mors dag, men ändå har vi gemensamt att mammor ska tas om hand. Den här dagen ska alla mammor känna sig värderade!

Läs mer

Norges nationaldag och tips för festdukning

Norges nationaldag är den 17 maj och är årets stora festdag. Den här dagen firar vi den norska befrielsen från vårt grannland Sverige och markerar dagen då den norska konstitutionen undertecknades 1814. Norrmän över hela världen markerar den här dagen och här i Norge har vi speciella traditioner kring firandet.

Läs mer

Julie, eleganta former och ergonomisk grepp

Julie besticket designades av Per Finne och lanserades 2011. Julie har en form som är lång, smal och elegant.

Läs mer

Carina, ett bestick som varar

Carina lanserades 1989. Med rundade kanter ser designen mjuk och dekorativ ut och är lika relevant nu som när den först producerades.

Läs mer

Presenttips

Hardanger Bestikk har varit en populär gåva i över 60 år. Vi vet hur svårt det kan vara att hitta bra gåvor. Hos oss hittar du gåvor för alla tillfällen.

Läs mer

Historien bakom vårt Fjord bestick

Fjord bestick har rena och eleganta linjer, typiska för skandinavisk minimalism. Läs mer om hur Fjord blev en av våra bästsäljande design.

Läs mer

Inspiration till påskbordet

Mars är äntligen här –  tänk, den första officiella vårmånaden! Det är en tid för att städa undan inför påsken, en högtid när det är extra viktigt att samla sina närmaste runt det dukade bordet.

Läs mer

3 sätt att duka julbordet

Julen är precis runt hörnet! Har du lust att göra något extra kring borddukningen detta år? Vi har dukat med tre olika julbord, och hoppas att det ger inspiration till dig.

Läs mer

Ninas berättelse

Den 3 september 2008 fick Nina den hårda nyheten att hon hade fått bröstcancer. I samarbete med Brystkreftforeningen berättar Nina sin historia.

Les mer

Berättelsen om Nina

Nina designen är inspirerad av rokoko stilen som ofta blev uttryckt genom ros målning i Hardanger området på 1700-talet. Utmärkande för stilarten var av S och C-formade kurvor och naturalistisk design.

Läs mer

Berättelsen om Ramona

Ramona –Den okända historien . . .

Varje design har en historia med fotspår av trender och designer. Alla de 27 olika design som vi har i portföljen idag är uppkallade efter flickor i familjen och kvinnor som står oss nära.

Läs mer

Internationella kvinnodagen

Med anledning av den internationella kvinnodagen den 8 mars har vi talat med några av familjemedlemmarna som har fått en design uppkallad efter sig. Vi vill gärna höra hur det har varit att växa upp i familjeföretaget Hardanger Bestikk, men också vad de tänker om den internationella kvinnodagen.

Läs mer

Caroline Berg Eriksen dukar nyårsbordet

Nyårsafton är den perfekta anledningen att samla vänner och familj kring bordet för att önska det nya året välkommet. Vi har fått inspiration till nyårsfirandet från Caroline Berg Eriksen som har dukat upp till det perfekta nyårsbordet!

Läs mer

Caroline Berg Eriksen dukar julbordet

Julen är en tid för att samla vänner och familj kring dukat bort. Caroline Berg Eriksen inspirerar på många sätt, särskilt med sina bordsdukningar. Hon har använt sin favoritdesign till att duka med inför årets första julmåltid.

Läs mer

Underhåll av bestick

Hardanger bestick är hållbart, lätt att underhålla och hög kvalitet. Med stål som tål diskmaskin har du bestick för både vardag och fest.

Läs mer