Tuva - designvinnaren

Funktionell design

Under en designprocess tänker man noga igenom hur besticken ligger i handen, hur man äter med dem och hur de fungerar med maten. Vi har alla vårt eget sätt att hålla besticken, men inte alla typer av bestick passar sättet vi vill hålla dem på. Alla bestickdelar i Tuva-serien är designade med ett ihåligt skaft. Det gör besticken lättare, men också solida och greppvänliga så att de kan användas av alla, från småbarn till äldre.

Tuva matsked bär, fika
Tuva matsked smoothie bowl

Prisbelönt bestickserie

Tuva-serien lanserades 2009 och har både nominerats till och vunnit flera designpriser, både nationellt och internationellt. Ambitionen med designen var att skapa en universell bestickserie som passar alla åldrar och förmågor utan att kompromissa med det estetiska. Det viktigaste när det gäller design av bestick är bra balans för att få bra grepp och rörlighet i handen.

Tuva-designen vänder sig till en bred användargrupp. Besticken är framtagna så att alla människor enkelt ska kunna få bra grepp om dem, så att vi alla kan använda samma bestick. Vi har lyckats skapa ett enhetligt, innovativt urval av bestick med hjälp av speciella produktionsmetoder. Bestickserien är estetiskt tilltalande och kombinerar innovativa produktionsmetoder med skandinavisk design. Tuva är distinkt med dynamiska, välbalanserade linjer som ger ett elegant utseende.

Slut i lager

Tuva

Dessertskedar 4pk

251,60 kr
60%

Tuva

Serveringsset

279,60 kr

Tuva i vardagen

Tuva-designen är en användarvänlig, estetiskt vacker design som kan användas vid stora evenemang. Vi på Hardanger Bestikk uppmuntrar dig att använda Tuva-designen även i vardagen. Vi har ägnat lång tid åt att testa hur människor i alla åldrar använder sina bestick. Tuva var ett resultat av den forskningen. Förvara inte denna design bortglömd i en låda, kom ihåg – det finns fler vardagar än helgdagar.

Tuva matsked smoothie bowl
Tuva matsked smoothie bowls

Uppkallad efter familjemedlem

De flesta av våra designer är uppkallade efter familjemedlemmar eller nära vänner till familjen som äger och driver företaget och Tuva är inget undantag. 2006 fick grundaren Odd Leikvoll sitt sjunde barnbarn. Så enligt traditionen var det därmed dags för en ny design. Tre år senare lanserades Tuva. Efter lång tids forskning var vi på Hardanger Bestikk äntligen nöjda med resultatet.

Idag är Tuva 15 år och berättar stolt om sin egen design. Hon säger att det inte är många som kan använda produkter i vardagen som är uppkallade efter en själv. Tuva-besticken har hon själv använt så länge hon kunnat använda bestick, och säger att hon alltid använder dem när hon dukar bordet.

Tuvas tillverkningsprocess

För att skapa rätt vikt och balans i de olika bestickdelarna utvecklade man en okonventionell produktionsprocess för Tuva. Skaftet är ihåligt så att man får perfekt balans. Detta uppnås genom att tillverka skaftet i två olika delar. När det gäller knivarna tillverkas de av tre olika delar. Bestickens övre del är gjord i ett stycke där tjockleken varierar beroende på vilken del det gäller. Efter det svetsas över- och underdelen ihop så att man får volym i skaftet och greppet blir så bekvämt som möjligt.

Underhåll av bestick
Alla våra designer innehåller 18 % krom och 10 % nickel, vilket utgör rostfritt stål. Bestickens kvalitet är slitstark och mycket hållbar, något som gör att du kan använda dem vid alla tillfällen. Tuva-serien kan tvättas i diskmaskin, men det rekommenderas att man sköljer av besticken innan för att undvika fläckar på dem. Du kan läsa mer om bestickunderhåll här.

Bestickdelar i Tuva-serien
Tuva har ett stort urval av bestickdelar och du kan enkelt komplettera designen efter dina egna behov. I Tuva-serien får du bestickset, grillbestick, förrättsbestick, tårtset, dessertset och serveringsdelar. Se alla Tuva-seriens delar här.

Tuva - designvinnaren