Julklappstips

Våra bästa tips till julgåvor

Gåvor som varar

Har du också undrat över vad du skall ge bort i julklapp, och i samband med detta få inspiration till julgåvor. Hardanger Bestikk har under 60 år funnits under julgranen. Att ge bort en julgåva som ger ett rasslande ljud är väl alltid spännande? Här finner du gåvor med hög kvalité och 10 års garanti.

Hos oss finner du stilrena och funktionella produkter av hög kvalité och därmed en julgåva som blir uppskattad i många år. Våra design är perfekta att samla på, år efter år så att man har något att ge och önska sig lång tid framöver.

Hardanger äggdelar, salt och pepparkar, julklappar

Julklappar till henne

Se «»
Hardanger äggdelar, salt och pepparkar, julklappar

Julklappar till honom

Se «»

Traditionen med att ge julgåvor

Julklappar under granen ger en speciell känsla. Alla förberedelser, tankar runt vad man skall ge och spänningen när julklapparna öppnas är mycket speciellt. Julklappstraditionen skiljer sig åt utei världen, men i Norden är traditionen att lägga julklapparna under granen för julklapparna blir öppnade på julafton efter julmiddagen. Detta är en gammal tradition och sedvänja som vi fortfarande upprätthåller, men var kommer denna tradition från?

I början på 1000-talet var julgåvor något som man gav bort till tjänstefolk. Gåvorna delades ut på nyårsdagen. Julgåvor så som vi känner till idag blev inte vanligt förrän i mitten på 1800-talet.Då var det mer vanligt att ge julgåvor till barnen eftersom det var nödvändigt med varma kläder, som vantar, sockar och koftor.

Nu i vår tid ger vi julgåvor som ett tecken på uppskattning och kärlek. Vi ger gärna fler och mindre julgåvor idag. Vi skapar gärna fler behov än vad som var tidigare.

Fjord grillknivar, julklappar

Julklappar för cirka 500 kr

Se «»
Julklappar

Julklappar för cirka 1000 kr

Se «»

Valj kategori

Att ge ett vackert och funktionellt bestick i julgåva är en mycket populär gåva. Hos oss finner du något för alla i ett brett urval av produkter. Ta och titta på de olika produkterna i kategorierna under.

Bestickset

Grillbestick

Serveringsbestick

Dessertbestick

Förrättsbestick

Övriga produkter

 

Den fina julstämningen

Julhandeln kan vara hektisk, men bidrar också till julstämning. Oavsett om du går i butikerna eller om du köper från nätet ger det ett lugn, men samtidigt en spännande känsla i kroppen allt eftersom julfriden närmar sig.

Det som är så fint med julgåvor är att det är en fin möjlighet till att ge bort julklappar som du vet att det kommer uppskattas. Vi skall inte heller glömma av att det är väldigt roligt att packa upp något och som stått på önskelistan sen länge.

Använd julen tillsammans med vänner och familj. Att samlas tillsammans med de du värdesätter runt middagsbordet kan vara en väl så fin present för de som inte vet vad de önskar sig till jul.Sjunk ner i soffan med en härlig pläd och njut av julbaket tillsammans med en varm kopp choklad och julfilm. Känn av julfriden.

God Jul