Julklappstips

Julklapp som varar

Letar du också efter julklappsinspiration? Hardanger Bestikk har varit en omtyckt present under granen i 60 år. Att kunna ge något som skramlar är väl alltid spännande? Här hittar du presenter av hög kvalitet med livstidsgaranti (för alla registrerade kunder). Om du ger Hardanger Bestikk till jul ger du något som kan skapa trevliga stunder runt middagsbordet i generationer. Våra design är perfekt för dig som gillar att samla, eller för dig som gillar att plocka och blanda som de vill.

Hardanger äggdelar, salt och pepparkar, julklappar

Julklappar till henne

Se «»
Hardanger äggdelar, salt och pepparkar, julklappar

Julklappar till honom

Se «»

Traditionen att ge julklappar.

Att se julklappar under granen väcker en speciell känsla hos många – alla förberedelser, tankar om vad man ska ge och spänningen när presenterna öppnas – en magisk tid från år till år. Julklappstraditionen kan också variera över nationsgränser och kulturer, men den ursprungliga nordiska traditionen är som bekant att lägga vackert inslagna presenter under granen, och öppna dem på julafton tillsammans med familj och vänner. Visste du att detta är en gammal sed som går tillbaka till så tidigt som 1000-talet? Och hur uppstod egentligen denna tradition?

Tidigt på 1000-talet var julklappar något som chefer gav sina tjänare på nyårsdagen som en markering av det nya året, men julklappar som vi känner dem idag blev vanliga först i mitten av 1800-talet. Då var det främst förbehållet barn, där man ofta gav gåvor för att täcka nödvändigheter som varma kläder, vantar, mössor, strumpor och koftor. I modern tid präglat av ökat välstånd i samhället är julklappar en symbol för erkännande, tacksamhet och kärlek. Julklappar ska, förutom primära behov, täcka behov som ger tillfredsställelse och social status. De är tänkta att glädja, entusiasmera, överraska och glädja mottagaren, och är något vi ger för att vi känner för det. En utveckling som följer samhällets välstånd.

Fjord grillknivar, julklappar

Julklappar för cirka 500 kr

Se «»
Julklappar

Julklappar för cirka 1000 kr

Se «»

Valj kategori

Att ge ett vackert och funktionellt bestick i julgåva är en mycket populär gåva. Hos oss finner du något för alla i ett brett urval av produkter. Ta och titta på de olika produkterna i kategorierna under.

Bestickset

Grillbestick

Serveringsbestick

Dessertbestick

Förrättsbestick

Övriga produkter

Den goda julstämningen

Julklappsshopping kan vara hektiskt för många, men det har ändå något magiskt över sig. Julklappar köps på nätet såväl som i butik och inget slår känslan av att ge något som är genomtänkt och klart i god tid. På vår hemsida får du en bild av sortimentet som garanterat passar. Köp av oss, ryckas med i alla presenter och gör plats för julstämningen – den som ger dig lugn, spännande pirr i kroppen och den alldeles egna julfriden som gradvis sjunker in.

Tiden före jul spenderas bäst med vänner och familj. Om du ger Hardanger Bestikk ger du inte “bara bestick”, utan produkter som inspirerar de du älskar och att samlas runt ett dukat bord. Det är här magiska ögonblick skapas och samtal delas. Absolut en fin present att ge till någon som inte vet vad de önskar sig i julklapp. Sjunk ner i soffan med härliga filtar, njut av julbaket tillsammans med en kopp varm kakao och en julfilm och sist men inte minst, njut av den underbara tiden innan jul!

Vi på Hardanger Bestikk önskar dig och din familj en riktigt god jul.

God Jul