Köpvillkor

Hardanger Bestikk följer Konsumentverkets lagar och föreskrifter gällande köp av varor. Vi hänvisar till deras lagar och föreskrifter här.

Allmänt

Köpevillkoren gäller för försäljning av varor och tjänster från www.hardangerbestikk.se till konsumenter, och utgör tillsammans med din beställning och orderbekräftelse den samlade avtalsgrunden för köpet.

Vi levererar endast till adresser i fastlands Sverige. Köpevillkor och annan information på www.hardangerbestikk.se är därför bara tillgängliga på svenska.

Du ska vara över 18 år för att kunna handla på våra sidor. Om du är under 18 år krävs tillstånd från vårdnadshavare för att kunna beställa.

Beställning

Du kan göra elektroniska köp 24 timmar per dygn. Vi hanterar beställningar mellan 08:00 och 15:30 måndag till fredag med undantag för helgdagar. Köp som inte görs under denna period hanteras påföljande vardag.

När vi emottar din beställning får du automatiskt ett mejl som visar vilka uppgifter du registrerat på beställningstidpunkten. Du har ansvaret att ange korrekt kunduppgifter när du handlar då vi inte kan verifiera dessa uppgifter.

Inom kort kommer du även att få en orderbekräftelse i vilken vi bekräftar att vi emottagit din beställning och att vi kan leverera varan/varorna du beställt. Beställningen kommer därefter förpackas och skickas från oss och tillsammans med orderbekräftelsen får du ångerrättsformuläret.

Vi förbehåller oss rätten att annullera din beställning, eller delar av denna, om en vara skulle vara permanent utsåld.

Du kan ändra dina uppgifter fram tills att beställningen är paketerad. Detta gör du genom att kontakta oss på support@hardanger-bestikk.no eller på telefon 53 67 10 00. Observera att du inte kan göra ändringar som leder till en högre eller lägre ordersumma än den som reserverats på ditt betalkort. Om beställningen har paketerats och/eller skickats från oss kan du istället utnyttja ångerrätten. Om beställningen inte gått igenom kan vi annullera beställningen och skapa en ny.

Om du väljer att registrera dig hos oss med användarnamn och lösenord kan du följa din orderhistorik genom att logga in på ‘Min sida’.

Priser och betalning

Alla priser på hardangerbestikk.se anges i svenska kronor och innefattar 25 % moms.

Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna i nätbutiken utan föregående meddelande, och reserverar oss för tekniska fel.

På hardangerbestikk.se kan du idag betala med kort, faktura och delbetalning. Inga dolda avgifter förekommer i samband med detta. Väljer du faktura som betalform skickas fakturan efter att varan paketerats och är klar att levereras från oss. OM hela eller delar av beställningen annulleras före utskick, debiterar vi bara för den delen av beställningen som faktiskt skickas. Väljer du delbetalning förekommer inga uppläggningsavgifter. En administrationsavgift på 45 kronor per månad, samt räntor på återstående köpesumma debiteras. Du kan närsomhelst betala resterande belopp.

Vi är mycket noggranna med din säkerhet som kund, och all korthantering sker krypterad hos vår säkerhetspartner Klarna (villkor). Inga av dina kreditkortsuppgifter sparas hos oss.

Rabattkoder

Eventuella rabatter i form av rabattkoder kan inte kombineras med andra erbjudanden eller rabatter, om detta inte tydligt anges i villkoren för den specifika rabattkoden. Detta gäller inte heller på redan nedsatta produkter eller produkter med särskilda kampanjpriser. Endast en rabattkod kan användas per beställning. Dessutom är rabatter föremål för de villkor och begränsningar som framgår av marknadsföringen av den aktuella rabattkoden. Kunden har själv ansvar för att ange korrekt rabattkod, och prisjusteringar på grund av felaktig rabattkod kan inte justeras i efterhand. 

Frakt och leverans

Leveranstiden ut från vårt lager är vanligtvis 1 till 2 dagar efter att beställningen mottagits. Vi levererar till närmaste postkontor eller postens utlämningsställe i butik och använder Bring som leverantör.

För beställningar som görs på helger och helgdagar gäller påföljande vardag som första dag. I samband med rea och högtider kan leveranstiden bli längre.

Vid kraftigt försenad leverans har köparen rätt att häva köpet. I detta fall sker en återbetalning inom 14 dagar.

Vi har fri frakt på beställningar över 499 kr. Om beställningen är under detta belopp tillkommer frakt på 79 kr. Detta belopp redovisas både i kundkorgen och på din orderbekräftelse.

Paket som inte hämtas ut skickas i retur till oss efter 14 dagar.

Bring skickar ett meddelande via mejl och sms efter att paketet anlänt till postkontoret/post-i-butik.

Ångerrätt

Ångerrättslagen ger dig som kund 14 dagars full returrätt. För att du ska kunna vara säker på ditt köp ger vi dig en utökad ångerrätt på 30 dagar. Vi följer konsumentköplagens bestämmelser under alla de 30 dagarna.

Detta innebär att du kan häva köpet genom att returnera varor till oss inom 30 dagar från den dag du tagit emot dem. Vi kommer att återbetala köpesumman så snart som möjligt och senast inom 14 arbetsdagar. För att göra det så enkelt och tryggt som möjligt uppmanar vi dig att returnera varan i originalförpackningen. Tänk på att du själv ansvarar för varans säkerhet under frakten tillbaka till oss. Produkten ska returneras i gott och oanvänt skick. Om den returnerade produkten är skadad eller visar tecken på användning ansvarar du för eventuell värdeminskning på produkten.

OBS: Ångerrätten kan inte utnyttjas för att leverera produkten till fysiska butiker eller andra distributörer. Hardangerbestikk.se kan heller inte ta emot produkter som köpts i fysiska butiker eller hos andra distributörer.

Ångerrättsformuläret som bifogas din orderbekräftelse ska fyllas i och återsändas samtidigt. Det kan även laddas ner här. Om du utnyttjar ångerrätten återbetalar vi betalningen vi mottagit från dig. Observera att vi inte återbetalar fraktkostnaden om beställningen är under vår fraktgräns.

Vi betalar fraktkostnaden vid en retur enligt ångerrättslagen. Vid utnyttjande av ångerrätten kommer köpesumman återbetalas inom 14 arbetsdagar.

Har du frågor eller om du av andra anledningar behöver kontakta oss i samband med retur, kan detta göras på telefon +47 53 67 10 00 eller support@hardanger-bestikk.no.

Varor återsänds till följande adress:

HARDANGER BESTIKK AB c/o Bring Parcels AB
Bordvägen 3
55810 JÖNKÖPING
Sweden

 

Retur och byte av gåva

Om du fått en produkt från hardangerbestikk.se som en gåva och du inte vill behålla produkten, kan du returnera den och byta den mot något annat du önskar, genom att använda din ångerrätt. Vi kan inte återsända eventuella kontantbelopp till dig då detta endast kan återbetalas till det kreditkort som användes vid köp av produkten.

Reklamationer

När du får en vara från oss uppmanar vi dig att du så snart som möjligt kontrollerar att du fått rätt vara och att varan inte skadats under transporten eller har andra fel eller brister.

Om du får en defekt eller fellevererad vara, kontakta oss inom rimlig tid på support@hardanger-bestikk.no eller på telefon +47 53 67 10 00. Vid fel använder du returformuläret och skickar tillbaka det i samma skick som varan mottogs. Vi kommer omedelbart att skicka ut en ny vara. Om det gäller en felleverans ska denna returneras i oanvänt skick och i originalförpackningen.

Köparen har alltid reklamerat i tid om det sker inom 2 månader från att bristen uppdagades eller borde ha uppdagats. Det är minst 2 års reklamationstid på alla varor. Om varan är avsett att hålla väsentligt längre än två år är reklamationstiden fem år.

Hardanger Bestikk har utökad garanti på fabrikationsfel på 10 år, läs mer här. Reklamation till säljaren bör ske skriftligt. Kontakta kundservice på support@hardanger-bestikk.no, vi hjälper dig att lösa problemet.

Returkostnaden vid reklamationer/felleveranser betalas av Hardanger Bestikk. I händelse av återbetalning vid reklamation betalas beloppet tillbaka inom 14 arbetsdagar.

Varor återsänds till följande adress:

HARDANGER BESTIKK AB c/o Bring Parcels AB
Bordvägen 3
55810 JÖNKÖPING
Sweden

Vid en eventuell tvist kommer säljaren alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

Ansvarsfriskrivning

Vi frånskriver oss ansvar för skrivfel, ändringar i skatter och avgifter, fel pris och prisjusteringar, tekniska fel, utsålda produkter och force majeure.