Historien bakom

Kvalitet och tradition seden 1958

Hardanger Bestick har en lång historia, och vi är stolta över vårt norska hantverk och kvalitet. Produkterna är designade och utvecklade vid familjeföretaget i Kinsarvik på Hardangerfjorden, och vi hämtar inspiration från både fjorden och bergen.

Jag hade en underbar lärare i pappa

Verktyg bestick

Bra bestick

Vad innebär ett bra bestick? Enligt Hardanger Bestikk är det en fusion mellan tradition och innovation. De ska ligga fint i handen, kännas naturliga i mötet med maten på tallriken.

Läs berättelsen
Äppelträd

Präglat av omgivningarna, format av hantverkstraditioner

Västerut i Norge, där massiva fjällsidor dyker ned i spegelblanka fjordar, där doften av äpplen, plommon och körsbär samsas med en omisskännlig fjälluft genom gröna dallandskap, där mäktiga Trolltunga tronar över dalen som något närmast konstruerat; där ligger Hardangerfjorden. Som ett imaginärt naturlandskap – Norge i sitt mest storslagna.

Läs berättelsen
Frukostbordet

Bestick för den moderna familjen

Vilka är den moderna familjen? Vad karakteriserar dem? Är de typiska på något vis; kan de definieras?

Läs berättelsen
Fjäll, natur

Arv och familj

I slutet av 1950-talet följer en 26 år gammal Odd Leikvoll sitt hjärta och flyttar från Bergen till den lilla byn Kinsarvik, långt in i Hardangerfjorden. Med en entreprenörs drivkraft är bröstet fyllt av en bubblande förälskelse och besticktillverkningsverktyg i bagaget, vilket markerar början på äventyret Hardanger Bestikk.

Läs berättelsen