Bestick för den moderna familjen

Vilka är den moderna familjen?

Vad karakteriserar dem? Är de typiska på något vis; kan de definieras? Handlar det om vilka slags fritidsaktiviteter de ägnar sig åt, eller kanske vilka intressen de har, hur många de är?

Något som är säkert är i varje fall att den moderna familjen bor på landet. Och de bor definitivt i städerna. De bor i dalarna och på höglandet, i lägenheter, radhus och villor. Den moderna familjen åker skidor, spelar fotboll, handboll, schack och tv-spel. De sitter i soffor och strömmar timtals med serier. Den moderna familjen består av lärare, elever, hantverkare, antropologer, konstnärer, advokater, kungar, drottningar och allt däremellan. Den moderna familjen äter fredagstacos, fredagspizza, fredagskimchi och fredagsmys. Den moderna familjen består av två till många, gamla och unga.

Gemensamt för dem alla är att de är unika. Men när dagens och nattens göromål är avklarade, när semestern är över och utstämplingen gjorts, så kan vi nog alla enas om att den bästa stunden är den vi delar tillsammans, kring matbordet. Och vare sig det är frukost, lunch eller middag på bordet så har själva besticken alltid varit en central del av den här stunden då nedsläppta skuldror, samvaro och kvalitetstid står i fokus. Så har det alltid varit, och så kommer det sannolikt att vara under lång tid framöver.

Sedan slutet av 1950-talet har Hardanger Bestikk tagit fram kvalitetsbestick förvarje modern familj, och för varje tillfälle. Ända sedan företagets blygsamma början har visionen alltid varit att bestickens design och kvalitet ska tåla tidens tand, så att de kan gå i arv genom generationer, och fortsätta vara en viktig del av de viktiga stunderna för både dagens och morgondagens familjer.