Kvalitet och garanti

Ett bra bestick

Ska ligga bra i handen och kännas naturligt i mötet med maten på tallriken. Varje bestickdel ska fungera väl för sitt avsedda syfte. För Hardanger Bestikk är det viktigt att besticken är en fusion mellan tradition och innovation. Det välbekanta i estetiken ska tas tillvara, med ett öga på modernisering och ett på vilka vi är och varifrån vi kommer. Läs mer om vår historia här.

Att ta hand om besticken

Vi är stolta leverantörer av rostfritt stål i yppersta kvalitet med design som är skapad för att passa alla. Det är viktigt för oss att kvalitet och användning samverkar, eftersom bestick är något som används varenda dag.

Rostfritt stål är en kombination av 18 % krom och 10 % nickel. Nickel har egenskapen att det gör stålet mjukare och mer formbart. Nickel reglerar också det rostfria stålet på så vis att stålet tål syre, vatten och rostangrepp bättre. Rostfritt stål betyder faktiskt ”rostresistent”.

Med det sagt är det också viktigt att ta hand om besticken. Här nedanför har vi räknat upp våra rekommendationer:

Skölj av matrester från besticken så snart som möjligt.

1. Lägg inte besticken i blöt.

2.Se till att diskmaskinen är inställd enligt leverantörens rekommendationer för vattenhårdheten i ditt område.

Fyll inte bestickkorgen i diskmaskinen för mycket, låt det finnas lite plats för besticken att röra sig.

3.Ta ut besticken ur diskmaskinen så snart programmet är klart. Vid behov torkar ni av besticken innan de läggs i besticklådan. Våra knivar är känsligare för att få märken om de är fuktiga när besticken läggs i besticklådan.

4.Om besticken får kontakt med extremt hög temperatur eller syre kan det bildas vad vi kallar för en regnbågshinna på bestickens yta.

5.Rostfritt stål kan inte rosta, men det kan bildas märken på ytan som kan se ut som rost eller svarta fläckar på besticken. När besticken diskas i diskmaskinen med kastruller och andra slags stål kan detta uppstå, eftersom de kan få kontakt med olika stålmaterial. Både ”regnbågshinnan” och det som liknar rost/svarta fläckar kan behandlas försiktigt med Jifs rengöringsmedel.

10 års garanti

Vi är stolta över designen, hantverket och kvaliteten på materialet som vi använder till våra produkter. Design- och tillverkningsprocessen ger oss tryggheten att säga att du kommer vara nöjd med våra produkter, varje dag i många år framöver.

Garantin vi har gäller därför produkter som har fabrikationsfel. Garantin täcker inte följande:

Normalt slitage eller skador som inte motsvarar fabrikationsfel.

Uppkomna skador, som t.ex. bestickdelar som förstörs på grund av fall eller liknande.

Skador som uppstår genom missbruk eller felaktig användning.

Vår garanti påverkar inte dina lagenliga rättigheter. Om du är osäker på om ditt ärende täcks av garantin eller om du har andra frågor så kan du kontakta kundservice på Support@hardanger-bestikk.no.