Underhåll av bestick

Ta hand om besticket

Underhåll av bestick är viktigt för att bevara det så länge som möjligt. Här kan du läsa om våra bästa tips för att underhålla bestick.

Stålkvalitet

Hardanger Bestikk är slistarkt, enkelt att underhålla och av hög kvalitet. Produkterna tillverkas i 18/10 stål – 18 % krom och 10  % nickel. Krom gör att stålet blir mer hållbart med tanke på hårdheten. Nickel ökar bestickens livslängd genom att stålet tål syre och vatten bättre. Fördelen med bestick i stål är att de tål att köras i diskmaskinen, och dessutom behöver de inte putsas, som med silver. Det gör det lätt att använda besticken både till vardags och vid fester, eftersom du slipper bekymra dig för slitage och handdiskning.

Nora bestickdelar dukning
Nora bestickdelar dukning

Underhåll

Vid förvaring av besticken i låda kan det uppstå märken och slitage med tiden. För att bevara besticken så länge som möjligt rekommenderar vi att de förvaras i besticklinda. Kom ihåg att skölja av besticken noga innan de sätts in i diskmaskinen. Se också till att de är helt torra innan de läggs undan, så att det inte blir fläckar på besticken. Tänk på att vattenkvalitet och diskmedel kan ha olika inverkan på besticken. Om ni ser antydningar till rostfläckar på besticken rekommenderar vi användning av det skonsamma rengöringsmedlet Jif.

Norsk design med 10 års garanti