Carina, ett bestick som varar

Tidlös design

Välj bestick med omsorg så håller det i generationer och ger samma elegans till matbordet om 50 år som det gör i dag.

Designens betydelse

Carina formgavs av Odd Leikvoll 1989. Med avrundade kanter framstår designen som mjuk och dekorativ och är lika aktuell idag som när den tillverkades första gången. Som kund hos Hardanger Bestikk ska du kunna investera i kvalitet – vår uppgift är att skapa bestick som ska följa dig genom livets små och stora ögonblick. Vår design ska vara tidlös och hållbar att den ska kunna vara under flera generationer.

Odd Leikvoll, grundaren av Hardanger Bestikk och formgivaren bakom många av våra mest kända bestickserier, var hängiven av sammanhangen mellan design och funktion. Hans många designer resulterade i mycket populära bestickserier. Han tyckte om att flytta gränser och banade vägen för nya tillverkningsmetoder som gjorde det möjligt att producera bestick man aldrig sett tidigare. Carina är ett praktexempel på detta, där en redan känd behandlingsmetod för stål tillämpats på besticktillverkning. Metoden är idag känd som “borstat stål”. Kanske var det även därför Odd så snabbt kom att tycka om matta bestick. Ramona och Silje är närbesläktade serier till Carina och tillkom runt samma tidsperiod – alla tre mycket tidlösa och bästsäljande designer från Hardanger Bestikk.

Hos Hardanger Bestikk anser vi att betona hållbarhet genom tidlöshet är det viktigaste vi kan göra i en designprocess, både ur ett samhällsperspektiv och i mötet med de utmaningar vi står inför i dagens slit-och-slängsamhälle. Dessa värden har vi vidarebefordrat från Odd, som designat Carina för att vara. Gamla, klassiska tillverkningsmetoder i mötet med ny, matt och blank design balanserar varandras egenskaper. Och tillsammans med en avrundad, dekorativ kant fick Carina det lilla extra.

I en tidlös design har storleken en viktig betydelse – Carina skulle nämligen passa lika bra till en frukosttallrik som till middagsdukningen. Carina upplevs därför av många som ett litet bestick men sanningen är den att storleken noga har övervägts för idealiska förhållanden som passar såväl till frukost som en sällskapsmiddag.

Carina bestick och serveringsset

En av våra bästsäljande designer
Carina fick ett positivt mottagande på den norska marknaden och blev snabbt en succé. Designen är fram till idag en av våra mest populära designer och har sålts i norska varuhus i över 60 år. Den är dekorativ och mjuk och berikar varje borddukning.

Underhåll av bestick
Alla våra designer innehåller 18 % krom och 10 % nickel, vilket utgör rostfritt stål. Den här kvaliteten ökar bestickets hållbarhet och kan därför användas för alla slags ändamål. Carina-serien tål att diskas i maskin men vi rekommenderar ändå att skölja besticket i förväg för att undvika fläckar. Om du vill ha mer information kan du läsa mer om underhåll av bestick.

Hardanger besticklinda produktbild

Bestickdelar från Carina

Carina-serien har ett rikt utbud där du lätt kan samla tilläggsdelar i motsvarande design. Du kan även enkelt komplettera bestickdelar anpassat till dina egna behov. I den här serien får du bestickset, förrättsbestick, tårtset, dessertset och serveringsdelar – med andra ord allt du behöver både till små och stora måltider! Carina är en mycket populär design som kan användas till både vardag och fest. Se hela utbudet av Carina-serien här.

60%

Carina

Dessertset

399,60 kr
Slut i lager

Carina

Grillbestick

1.999 kr
60%

Carina

Tårtset

399,60 kr