Populära gåvor under 30 år

Gåvor har alltid varit viktiga

Vi har alltid varit noga med att du som konsument ska hitta ett rikt urval av presentidéer i vårt spännande sortiment. I år är det 30 år sedan vi började med fina presentaskar till våra bestick. Vi har presentidéer för alla tillfällen – födelsedag, jul, konfirmation, bröllop eller en enkel present till middagsvärden.

Populära gåvor under 30 år

Inspirerade av silverbestick och dess position på presentmarknaden ville vi på Hardanger Bestikk att även våra stålbestick skulle få en sådan position. Målet var att våra produkter skulle hamna högt upp på önskelistan för alla tillfällen. 1958 började vi producera bestick, men det var inte förrän 1991 som vi började leverera besticken i fina presentförpackningar. Detta var början på presentkonceptet, och fokus låg nu på att vara en solid aktör på presentmarknaden.

Om det är något du alltid behöver, och du alltid kommer att behöva, så är det gåvor. Fram till 1990-talet var inte stålbestick någon särskilt populär gåva att ge bort, inte heller något som ofta fanns på önskelistan vid stora tillfällen. Vi har aldrig levererat bestick utan lådor, men våra första lådor hade plastlock så att man kunde se innehållet. Det passade inte vidare bra på ett presentbord.

Vi arbetar varje dag för att göra våra produkter till en självbeskriven gäst på alla presentbord.
Hardanger Bestikk presentförpackningar
Hardanger Bestikk presentförpackningar

Olika presentaskar

Den första presentförpackningen kom för 30 år sedan. Det var en vit låda med en fysisk röd rosett som måste sättas utanpå lådan. Responsen på den här lådan med rosett var överväldigande, men det var för mycket arbete att sätta på rosetten på varje låda. Det var därför vi gjorde en liknande låda, där rosetten fanns i själva pappret.

Som första bestickleverantör i Norge var vi tidiga med att leverera stålbestick i presentförpackningar. Det såg inte bara ut som ett trevligt presentband runt lådan, utan när du öppnade lådan stod det “Grattis till ditt nya Hardanger Bestikk”.

Efter ett tag gick vi över till en svart lådan. Vi har också haft flera olika färger på lådorna, många olika motiv från området, samt situationsbilder som middagsbjudningar och små vardagsögonblick. Så vi har haft flera olika lådor genom åren.

Varför ge bestick som gåva?

Vår allra viktigaste regel är att besticken ska vara av god kvalitet. Våra bestick är utformade för att hålla i generationer. Besticken är tillverkade av stål, vilket gör att de kan diskas i diskmaskinen. Med 10 års garanti har du också den trygghet du behöver för att investera i Hardanger Bestick. Väljer du bestick från oss väljer du tradition, kvalitet och vacker design. Detta är en gåva som är perfekt att ge och en glädje att få.

Hur man väljer rätt bestick?

Att köpa bestick till dig själv eller som gåva kan vara ganska svårt. Man måste tänka på smak, vilken typ av bestick man vill ha och för vilka tillfällen det ska användas. Ett bra bestick bör lösa flera uppgifter.

Ett bestick ska ligga bra i handen, vissa vill ha tyngd medan andra helst inte vill känna besticket. Ett bestick ska inte minst vara funktionellt, kom ihåg att det är utformat för att användas, det vill säga det bör vara lika användbart när du äter morgonyoghurt som när du dukar julbordet för dina nära och kära. Det ska inte förvaras i en låda för att du är rädd för att använda det. Vi är alla olika, och vi har alla olika smak. Därför har vi ett stort urval av olika mönster, med något som passar alla. Gillar du det minimalistiska? Eller kanske vill du ha en distinkt design som bara ska användas vid speciella tillfällen och passa ihop med en speciell servis?

Vi på Hardanger Bestikk är väldigt glada över att så många människor antingen har vår design eller vill ha den. Vi arbetar varje dag för att hitta något som alla vill ha för olika tillfällen, stora som små. Vi hoppas kunna fortsätta se våra presentaskar på presentbord i många, många år framöver. Och vem vet, kanske våra presentaskar snart får ett nytt utseende?