Våra bestickset

För oss på Hardanger Bestikk är bestick mycket mer än ett verktyg man använder för att äta med. Bestick är personligt, något som ska passa dina önskemål och den stil du valt för ditt hem. Det är som kläder, musik och konst – ett sätt att uttrycka sig och visa sin identitet. Därför har vi många olika designer och stilar, så att du kan hitta din favorit och något som passar i just ditt hem.

Hur väljer man bestick?

Ett snyggt bestickset är något som kan följa med dig hela livet. Uttrycket är därför viktigt, men känslan är kanske ännu viktigare. Bestick ska ligga bra i handen och kännas naturligt i mötet med maten på tallriken, och med lite extra omsorg kommer besticken att hålla sig blanka och vackra år efter år.

Hardanger Bestick Oda 24 delar

Tips vid val av bestick

Om du inte har nickelallergi bör du välja bestick märkta med 18/8 eller 18/10 stål. Om besticken däremot inte har denna märkning är kvaliteten betydligt lägre.

Kontrollera om besticken är polerade till hög glans och om de har polerats mellan gaffeltänderna. Skulle så inte vara fallet kan bakterier snabbt samlas mellan gaffelns tänder. Det kan du lätt känna genom att stryka med tummen över gaffelns tänder.

Vid vilka tillfällen kommer du att använda besticken? Vill du använda dem som vardagsbestick, eller vill du ta fram dem för speciella tillfällen? Kom ihåg att det ena inte utesluter det andra, vi vill verkligen uppmuntra dig att använda bestick av god kvalitet för de tillfällen du har mest av, nämligen vardagen. Låt dig inspireras att samla familj, vänner och täcka trevliga måltider så ofta du kan!

Hur ser besticken ut? Känns de bekväma i handen? Bra bestick förhöjer matupplevelsen om de är rätt designade.

Hur tar man hand om besticken?

Skölj besticken väl innan du lägger dem i diskmaskinen.

Vänta tills besticken har torkat innan du lägger tillbaka dem.

Ju tätare det är mellan besticken under tvätt eller förvaring, desto fler repor blir det med tiden.

Blötlägg inte besticken – då riskerar du att de rostar.

Se till att din diskmaskin är inställd enligt leverantörens rekommendationer för vattnets hårdhet i ditt område.

Använd ett skonsamt polermedel om det uppstår fläckar på besticken.

Ett snyggt bestickset gör din dukningen komplett. Samma bestick kan ge väldigt olika uttryck utifrån omgivningen. Saker som kan påverka uttrycket är till exempel typ av tillfälle, glas, porslin, dukar, servetter, blomsterarrangemang och inte minst bordsdekorationen. Men det viktigaste är att du verkligen tycker om dina bestick, och med det menar vi att de inte ska förvaras i en låda för att du är rädd att använda den. Det ska vara ett nöje att ta fram besticken, både till vardags och till stora festliga tillfällen.

Att välja bestick är därför ett val som ska vara roligt, men också genomtänkt. Vi vill skapa bästa möjliga förutsättningar för att du ska hitta besticken som passar dig och ditt hem. Kontakta oss därför på Instagram, Facebook eller kundtjänst om du har några frågor om våra produkter.

Våra bestickset