Historien bakom

Kvalitet och tradition seden 1958

En paus i vardagen, en magisk måltid eller stunder med familj och vänner – Varje gång vi samlas runt ett dukat bord skapas nya minnen och en ny historia skrivs.
Produkterna är designade och utvecklade av familjeföretaget i Kinsarvik vid Hardangerfjorden, och vi hämtar inspiration från fjorden och bergen.

Jag hade en underbar lärare i pappa

Tidlösa design I 60 år

Hos Hardanger Bestick tror vi att betona hållbarhet genom tidlös design är det viktigaste vi kan göra i en designprocess.

Läs mer
Odd Leikvoll grunder

Grundaren Odd Leikvoll

Odd Leikvoll, mannen som grundade Hardanger Bestikk. Varifrån fick han sin passion för besticksproduktion? Läs mer om honom här.

Läs mer
Äppelträd

Präglat av omgivningarna, format av hantverkstraditioner

Västerut i Norge, där massiva fjällsidor dyker ned i spegelblanka fjordar, där doften av äpplen, plommon och körsbär samsas med en omisskännlig fjälluft genom gröna dallandskap, där mäktiga Trolltunga tronar över dalen som något närmast konstruerat; där ligger Hardangerfjorden. Som ett imaginärt naturlandskap – Norge i sitt mest storslagna.

Läs berättelsen
Fjäll, natur

Arv och familj

I slutet av 1950-talet följer en 26 år gammal Odd Leikvoll sitt hjärta och flyttar från Bergen till den lilla byn Kinsarvik, långt in i Hardangerfjorden. Med en entreprenörs drivkraft är bröstet fyllt av en bubblande förälskelse och besticktillverkningsverktyg i bagaget, vilket markerar början på äventyret Hardanger Bestikk.

Läs berättelsen
Verktyg bestick

Bra bestick

Vad innebär ett bra bestick? Enligt Hardanger Bestikk är det en fusion mellan tradition och innovation. De ska ligga fint i handen, kännas naturliga i mötet med maten på tallriken.

Läs berättelsen
Frukostbordet

Bestick för den moderna familjen

Vilka är den moderna familjen? Vad karakteriserar dem? Är de typiska på något vis; kan de definieras?

Läs berättelsen