Julie, eleganta former och ergonomiskt grepp

Eleganta Julie 

Julie-besticket formgavs av Per Finne och lanserades 2011. Julie har en form som lång, slank och elegant.  

50%

Julie

Tårtgafflar 4pk

224,50 kr
50%

Julie

Tårtspade

199,50 kr
50%

Julie

Salladsset

249,50 kr
50%

Julie

Serveringsset 5 delar

699,50 kr

Inspirerad av traditionella silverbestick

Julie-besticket är utformat med tanke på att det ska ligga bekvämt i handen och har en god balans med fina taktila kvaliteter. Med sina långa, eleganta former passar Julie fint in i alla dukningar. Julie är ett enastående bestick som både känns bra att använda och ser läckert ut. Det är ett exempel på det allra bästa inom norsk design – vackra former som tydligt blommar ut av funktionen. 

Julie-serien är inspirerad av gamla och traditionella silverbestick. Silverbestick hade ofta gafflar med mycket långa spetsar. Vi ville se ett mer modernt utförande i designen, samtidigt som vi ville bevara gamla och stolta traditioner – något vi hos Hardanger Bestikk är hängivna åt. Skedarna i Julie-serien har inspirerats av droppar, något som gör dem betydligt bredare i skedbladets ände. Droppformen bidrar till goda taktila egenskaper. Taktila egenskaper är egenskaper hos en produkt som uppfattas vid beröring, till exempel om produkten känns hård, mjuk, glatt eller ruggad. Detta stärker goda matupplevelser.  

Designprocessen 

Design handlar om att skapa bra produkter där både form och funktion tas tillvara på bästa möjliga sätt. Produkterna är redskap som ska täcka både praktiska och emotionella behov. Estetik handlar inte bara om det visuella – utan om hela sinnesupplevelsen av en produkt. För att uppnå den måste hänsyn till användaren vara i centrum men även kunskap om material och hur produkten ska kunna tillverkas. Mycket inspiration hämtar vi från naturen men även genom möten med människor.  

Sättet vi håller besticket var centralt under formgivningsprocessen av Julie. Vi har alla vårt eget sätt att hålla i ett bestick men inte alla typer av bestick passar alla användargrupper. Den dynamiska krökningen och organiska formen gör att besticket ligger bra i handen vid olika grepp, trots sin smala form. 

I en tidlös design är storleken av väsentlig betydelse. Runt 2010 blev serviser av större storlek mer populära, stora tallrikar och skålar inspirerade av restaurangkänslan hittade in i skandinaviska hus och hem. Vi ville inspirera människor att piffa upp vardagsmiddagen, den middag vi äter mest av. Utifrån den växande storleken på servisen och önskan om ett elegant vardagsbestick formgavs Julie.  

Julie bestickdelar

Julie-besticket blev snabbt en succé och har sedan lanseringen varit en växande favorit i de skandinaviska hemmen. Det är elegant, mjukt och berikar varje borddukning.  

Underhåll av bestick
Alla våra designer innehåller 18 % krom och 10 % nickel, vilket utgör rostfritt stål. Denna kvalitet ökar bestickets hållbarhet och är slitstark så att du kan använda besticket till alla måltider. Julie-serien tål att diskas i maskin men vi rekommenderar ändå att skölja besticket noga innan för att undvika fläckar. Om du vill veta mer kan du läsa om underhåll av bestick här. 

Bestickdelar från Julie
Julie-serien har ett stort utbud där du kan samla tilläggsdelar i motsvarande design. Du kan även enkelt komplettera bestickdelar anpassat efter dina behov. I den här serien ingår bestickset, tårtset, dessertset och serveringsdelar – med andra ord allt du behöver för både små och stora måltider! Julie är en mycket populär design som kan användas både till vardag och fest. Se hela utbudet av Julie-serien här 

 

50%

Julie

Förättsbestick

799,50 kr
50%

Julie

Dessertset

499,50 kr
50%

Julie

Tårtset

499,50 kr

Julie, eleganta former och ergonomiskt grepp