Maud av Norge

Nyhet!

Maud är en modern, stilren och annorlunda bestickserie. Med sin matta sandblästrade yta har Maud ett unikt och elegant utseende. Maud kommer att inspirera dig att använda måltiden som en samlingsplats för familjen.

Produkter i Maud-serien

Maud bestick eftermiddagste
Maud bestick eftermiddagste

Vem är Maud?

De flesta serier från Hardanger Bestikk är uppkallade efter flickor i, eller som står familjen nära. Maud, på andra sidan, är ett av undantagen. Ändå har namnet stor betydelse för oss på Hardanger Bestikk. På vilket sätt?

Maud är inspirerad av den norska naturen som är ett av kärnvärdena i Hardanger Bestikk. Vi är stolta över vilka vi är och varifrån vi kommer. Namnet är därför en hyllning till vårt norska ursprung och identitet.

Drottning Maud och Hardanger

Maud var den första drottingen i Norge efter att unionen med Sverige upplösts. Efter ett besök i Hardanger fick drottning Maud en hardangerdräkt som gåva och hon använde den redan samma dag. Fotografiet av drottning Maud i hardangerdräkt florerade överallt i Norge och trycktes bland annat på vykort och affischer. Vi vet inte hur ofta Maud bar dräkten men hon gick ändå in i klädeshistorien som en stark symbol.

Vi tvivlade aldrig. Norsk design i en unik dräkt – välkommen Maud.

Maud bestick eftermiddagste
Maud tesked

Särpräglad minimalism

Millennieskiftet innebar en stiländring för Hardanger Bestikk. Tidigare präglades bestick ofta av mönster och detaljer men nu växte också skandinavisk minimalism fram. I linje med skandinavisk minimalism har Maud rena, eleganta linjer med fokus på funktionalitet och praktiska egenskaper. Tillverkningsprocessen är också en avgörande faktor när det gäller bestickets funktionalitet. Stålet värmebehandlas till cirka 400 grader innan det kyls ner snabbt. Det gör att besticket härdas och blir slitstarkt innan stålet sedan poleras till högglans. I tillverkningsprocessens sista fas sandblästras besticken med mikroglasmineraler. Det är det som ger Maud den unika, matta ytan som passar perfekt i skandinaviska hem.

Maud bestick eftermiddagste

Hur dukar man med Maud?

Maud har en minimalistisk design men en speciell yta. Det gör att Maud passar i både modern och traditionell dukning. Besticken sticker ut i mängden och piffar därför upp vilket festbord som helst. Den sandblästrade ytan gör besticket slitstarkt – något som gör Maud till det perfekta vardagsbesticket. Möjligheterna är många. Vi lät oss inspireras av historien om Maud i vår dukning. Hur skulle du vilja duka med Maud?

Underhåll av bestick

Alla våra designer innehåller 18 % krom och 10 % nickel, vilket utgör rostfritt stål. Bestickets kvalitet är slitstarkt och mycket hållbart, vilket gör att du kan använda det i alla situationer. Maud tåler att diskas i diskmaskin, men vi rekommenderar ändå att man sköljer av besticken innan för att undvika fläckar på det. Du kan läsa mer om underhåll av bestick här.

Kom ihåg att det är 10 års garanti på alla våra produkter. För att bättre ta hand om besticken rekommenderar vi att du använder bestickpåsar. De tar liten plats i skåpet och gör att besticken håller längre.

Hardanger besticklinda

Produkter i Maud-serien

Kännetecknas av funktionalitet och minimalism