Jul mys i adventstiden

Ibland saknar vi att komma i julstämning som vi gjorde när vi var barn. Därför har vi samlat några av våra bästa tips för jul mys i adventstiden så att väntetiden kanske inte blir så lång trots allt.

Baka tillsammans till advent

Julen är en riktig mysig tid, det är dags att sänka axlarna och göra de saker man kanske inte alltid annars tar sig tid att göra i en hektisk vardag. Vad sägs om att samla vänner eller familj för en riktig bakdag? Gör en lista på vad du vill göra, lägg ut ingredienserna och sätt på julmusiken.

Inred även köket i julens färger för extra julstämning – vi lovar att rött och grönt ger denna stämning. Det behöver inte vara mer än att byta kökshandduken. Tända några ljus och, inte minst, visa upp julkakorna som du har gjort.

Hardanger Bestick pepparkaka
Maria matkniv, pepparkaka

Slå in julklapparna

Sätt dig ner i lugn och ro. Kanske vill du sätta på lite bakgrundsljud som en julfilm eller julmusik? Hitta det julpapper, julkort, band eller rosetter du behöver. Kanske vill du lägga till det där lilla extra på paketen? Det finns så mycket i naturen som kan användas. Det viktigaste är att avsätta gott om tid och göra det till en trevlig aktivitet, kanske också något man kan ha med vänner och familj?

Hardanger Bestick Ramona, julklapp
Hardanger Bestick julklapp, Ramona

Kanske hittar du några julklappsidéer till dina nära och kära? Om du ger Hardanger Bestikk till jul ger du något som kan skapa trevliga stunder runt middagsbordet i generationer. Vi har samlat våra julklappstips här.

Adventsmys med jul fika

Självklart ska man också njuta av det man har gjort. Duka vardagsrumsbordet och förbered ett ordentligt dessertbord. Sätt dig ner för att njuta, inte bara av allt det goda, utan också av varandras sällskap. Ni kanske alla har några egna jultraditioner som ni skulle vilja dela med er av?

Vi kan rekommendera varm choklad, gärna toppad med marshmallows.

Här har vi använt en av våra nya produkter, ostsetet Ramona, för att servera ädelost på pepparkakan som är en favorit hos oss.

Ramona ostset, ost och pepparkaka
Ramona ostset och ost

Vi vet att julen är en hektisk tid för många, kanske även advent? Det är mycket som du ska göra allt från julfester, julkonserter, julhandel och utöver det ska du också gärna tvätta och jul pynta. Det finns många mysiga julfilmer, ta dig tid att njuta av dessa filmer – gärna med familj och vänner. Lägg fram julkakorna, jul läsk eller något varmt att dricka. Ta gärna fram julkakorna du har gjort och vira in dig i de varmaste filtarna och sänk axlarna.

God jul!

Från Hardanger Bestikk