Dukning inför nyår

Årets sista fest

Årets sista festbord närmar sig sitt slut. Vi på Hardanger Bestikk har upptäckt glittret och konfettien och vi är klara för 2022. Få dina gäster i feststämning med ett fint dukat bord. Årets nyårsbord har vi dukat i både svart och guld med gröna detaljer. Vi hoppas att det ger dig inspiration och tips till att duka årets nyårsbord.

Elegant nyår dukning
Elegant nyår dukning

Duka med svart, guld och grönt

I december skiftar många till rött och grönt när de skall pynta inför julen. När årets sista dag står på tur kan det vara fint med att ändra i färgerna, varför inte duka med svart och guld? Nyårsafton är associerad med fyrverkeri, konfetti, glitter och champagne. Inspirerat av dessa element, vill vi använda dem i bordsdukningen.

Vi valde att använda till bordet en svart duk för att ge ett lyxigt och lugnt intryck. Vidare dukade vi med en servis som både har svarta och gulddetaljer. Detta ger ett sofistikerat uttryck till bordet. Vi valde även att använda svarta ljusstakar och ljus för att genomföra bordsdukningen ton-i-ton. För att sätta pricken över i´et och skapa ett djup på bordet placerade vi ut svarta julkulor tillsammans med servetter.

Nyårsafton är en kväll där man länge trivs runt bordet och delar med sig av goda samtal. En ljusslinga kan skapa en varm atmosfär och ge ljus i rummet.

Tillsammans med de svarta och guld-detaljerna på bordet så valde vi att använda bestick i samma färger. Elegant och Styrke är designat av Eirin Kristiansen. Tanken kring besticken var att de skulle bli iögonfallande tillbehör till hemmet. De är raffinerande design som lyser upp både de enkla och mest lyxiga middagssällskapen. De utstrålar självsäkerhet, rebellisk elegans och klassiska kvaliteter.

 

Gåva till värdinnan

Kanske har du blivit inviterad till att fira årets sista dag. En gåva till värdinnan är en liten uppskattning som man tar med sig till värdparet när man blivit inbjuden till middag eller fest. Tradionellt tar man med sig en vinflaska eller något hemmabakat som gästerna kan avnjuta till dessert. Men en gåva till värdinnan kan vara så mycket mer än detta och vi har valt ut några favoriter som du kan ge bort med stolthet – och innanför din budget.

present nyår

60%

Maria

Tårtspade

159,60 kr

Hardanger

Äggkoppar

399 kr
50%

Hardanger

Ostset

399,50 kr

Inför 12 slaget

Efter en god måltid så väntar vi alla på att klockan skall slå 00.00 så att vi kan se fyrverkeriet och skåla med champagnen, medan vi önskar alla Ett Gott Nytt År! Vad sägs om att spendera väntan med att avnjuta en god dessert. Kanske har du en tradition med ris ala malta, eller har du kanske en annan tradition?

Vi hade ett önskemål om att desserten skulle smaka jul och därför gjorde vi en jul-twist på panna cotta. Vi satte till kanel och toppade med appelsinsås så att det inte skulle vara något tvivel om att denna desserten tillhör julhögtiden. Desserten kan göras dagen före och behöver bara en liten dekoration före servering. Detta gör att både värdar och gäster kan trivas mer i sällskapet.

Tips till nyårsbordet

Nyårsafton är ett perfekt tillfälle för att tacka vänner och familj för det gamla året och se fram mot det nya. Många använder därför denna möjlighet att samla sina nära och kära till en trevlig nyårsfest. Då tycker vi att det är kul att skapa en fin stämning på bordet med bordsdekorationen.

Våra bästa tips till nyårsbordet:

  • Duka gärna bordet dagen före. Det är mycket som skall ordnas till årets sista dag.
  • Använd lätta ting och dekorationer så att det inte blir för svårt att flytta på dem när maten skall sättas upp på bordet.
  • Använd julpynt till bordet. Juldekorationerna kommer kanske snart att vara borta?
  • Det är mörkt ute, med mycket ljus på bordet blir det en fin stämning. Både levande ljus och ljusslingor
  • Ta in naturen – det gröna lyfts fram av det svarta bordet

Vi på Hardanger Bestikk tar tillfället i akt att tacka för året som gått. Vi önskar Er alla ett riktigt Gott Nytt År!

Skall du duka ett nyårsbord med Hardanger Bestikk? Det vill vi gärna se! Om du använder Hardanger Bestikk till detta, lägg gärna ut det på Instagram och tagga oss med #Hardangerbestikk. Vi ser fram emot detta. Trevlig bordsdukning!

Gott Nytt år!